• ΖΑΚΥΝΘΟΣ

    Ο Δήμος Ζακύνθου είναι ο δεύτερος σε πληθυσμό (40.650 κ.) και πυκνότητα μόνιμου πληθυσμού ανά τ.χ (100,23) δήμος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ο τρίτος σε έκταση με 405.600 τ.μ. Περιλαμβάνει το Νησί της Ζακύνθου και τις Νησίδες Στροφάδια.
    Είναι ο μοναδικός Δήμος της Ελλάδας με διοικητικά και χωρικά όρια αντίστοιχα με αυτά ενός Νομού με τη συγχώνευση όλων των προϋπαρχόντων δήμων του σύμφωνα με το νέο σύστημα τοπικής αυτοδιοίκησης «Καλλικράτης».

Οι Δώδεκα τομείς-δείκτες επιλέχθηκαν στα πρότυπα των δεικτών που ορίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων για “Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης”, ως καταλληλότεροι για να αποτυπωθεί μια σφαιρική αξιολόγηση του αστικού περιβάλλοντος μιας πόλης. Οι δράσεις των πόλεων μελών του ΔΕΠΠ κατηγοριοποιούνται σύμφωνα με αυτούς τους τομείς.

Τομείς »

Πρόσφατα Νέα

Βιοκλιματική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Ζακύνθου

Βιοκλιματική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Ζακύνθου Ο Δήμος Ζακύνθου στα πλαίσια της υλοποίησης του σχεδιασμού του για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης, την αισθητική αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος του ιστορικού κέντρου, την ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, τη βελτίωση της ελκυστικότητας της, την επίτευξη της περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης της, με [...]