• ΚΕΡΚΥΡΑ

    Ο Δήμος Κερκυραίων είναι ο πρώτος ιδρυθείς Δήμος στην Κέρκυρα και αυτός με το μεγαλύτερο πληθυσμό. Περιλαμβάνει τήν παλαιά Βενετσιάνικη πόλη της Κέρκυρας, που είναι μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Αυτή αποτελείται από τις περιοχές (συνοικίες) τού Καμπιέλου, τα Μουράγια, τη Σπηλιά, την Εβραϊκή, την περιοχή Πόρτα Ριάλα, την Πόρτα Ρεμούντα, τις Κάντελάκουες (Cantelle d'Aqua, οδός των Νερών), την Πιάτσα (Πλατεία) Πλακάδα τ' Αγιού (Πλατεία τού Αγίου Σπυρίδωνα) ευρισκομένη πρό της εκκλησίας του Αγίου Θαυματουργού Σπυρίδωνος, την Πίνια (κουκουνάρα), την περιχή Κοφινέτας και Λιστόν και την Σπιανάδα (την μεγάλη πλατεία της Κέρκυρας).

Οι Δώδεκα τομείς-δείκτες επιλέχθηκαν στα πρότυπα των δεικτών που ορίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων για “Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης”, ως καταλληλότεροι για να αποτυπωθεί μια σφαιρική αξιολόγηση του αστικού περιβάλλοντος μιας πόλης. Οι δράσεις των πόλεων μελών του ΔΕΠΠ κατηγοριοποιούνται σύμφωνα με αυτούς τους τομείς.

Τομείς »

Πρόσφατα Νέα

Στοιχεία για Αναδάσωση Δήμου Κέρκυρας

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αναδάσωσης που οργάνωσε η Δ/νση Πρωτογενούς Τομέα και Αστικού Πρασίνου του Δήμου Κέρκυρας. Η αναδάσωση έγινε την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012, στην περιοχή Λούτσες με 2.000 περίπου δέντρα, την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012, στην περιοχή Παλαιάς Περίθειας, με 70 περίπου δέντρα και το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012, στην περιοχή του Αη Γόδρη [...]