ΑΘΗΝΑΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΒΟΛΟΣΖΑΚΥΝΘΟΣΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΙΩΑΝΝΙΝΑΚΕΡΚΥΡΑΚΟΖΑΝΗΤΡΙΚΑΛΑ

ΔΕΠΠ

Παρουσίαση Οδηγού για την Αστική Χρήση Νερού

Το επιστέγασμα μιας εξάμηνης προσπάθειας καταγραφής των υφιστάμενων προβλημάτων, αλλά και ανταλλαγής εμπειριών, καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας, ανάμεσα σε Έλληνες και Γερμανούς εμπειρογνώμονες, με αντικείμενο τη βιώσιμη αστική χρήση του νερού, παρουσιάζεται  υπό  τη μορφή χρηστικού Οδηγού σε ενδιαφερόμενους φορείς, αλλά και στο ευρύ κοινό, επιχειρώντας να εισφέρει καινοτόμες και ουσιαστικές  προτάσεις στο πεδίο της υδατικής διαχείρισης σε επίπεδο πόλεων.

Πιο συγκεκριμένα, το  Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, το Δίκτυο ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΟΛΕΩΝ και το Ίδρυμα ΧΑΙΝΡΙΧ ΜΠΕΛ Ελλάδος

στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ διοργανώνουν

και σας προσκαλούν σε Ανοιχτή Συζήτηση για τη Βιώσιμη Διαχείριση του Αστικού Νερού με αφορμή την παρουσίαση του

ΟΔΗΓΟΥ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΝΕΡΟΥ

 

την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 10.30π.μ. στην αίθουσα Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

(ΚΕΔΕ, Ακαδημίας 65 & Γενναδίου, 3ος όροφος).

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν με τοποθετήσεις τους εκπρόσωποι των τριών φορέων που απαρτίζουν την πρωτοβουλία ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ, της κεντρικής και τοπικής διοίκησης, της επιστημονικής κοινότητας κ.ά. Η παρουσίαση του Οδηγού καλών πρακτικών, ο οποίος περιέχει αναλυτικές προτάσεις και κατευθύνσεις σε επικοινωνιακό, τεχνικό και διοικητικό/πολιτικό επίπεδο για την αειφορία του αστικού νερού, θα αποτελέσει το εφαλτήριο για μια ευρύτερη συζήτηση πάνω στις χρόνιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι υδατικοί πόροι σε επίπεδο δήμων, αλλά και στα αναγκαία βήματα, που πρέπει και μπορεί να γίνουν για την αντιμετώπισή τους.

Ο Οδηγός Καλών Πρακτικών για τη Βιώσιμη Διαχείριση Αστικού Νερού θα διοχετευτεί -με τη συνεργασία της ΕΔΕΥΑ και της ΚΕΔΕ- προς τους Οργανισμούς Ύδρευσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο να αποτελέσει ένα χρήσιμο εγχειρίδιο μεθοδολογίας, που θα τους προσφέρει εφαρμόσιμες προτάσεις και εργαλεία και ταυτόχρονα θα  ενδυναμώσει το ρόλο τους στην προσπάθεια βιώσιμης διαχείρισης των υδατικών πόρων.

Ο εν λόγω Οδηγός χωρίζεται σε 4 βασικές ενότητες, οι οποίες αναφέρονται σε

α) μεθοδολογίες επικοινωνιακής προσέγγισης των χρηστών,

β)τεχνικές διαχείρισης,

γ)χρηματοδοτικά εργαλεία και

δ) πολιτικές διαχείρισης, πάντα με άξονα το αστικό νερό.

Η παρουσία και ενεργή συμμετοχή σας τόσο στην παρουσίαση του Οδηγού όσο και στην ανοιχτή συζήτηση περί Βιώσιμης Διαχείρισης του Αστικού Νερού που θα ακολουθήσει, θα είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την ανάδειξη του θέματος στον δημόσιο διάλογο.

Ευελπιστώντας στη θετική σας ανταπόκριση, σας ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για τη συνεργατική σας διάθεση και παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω συνέργειες με στόχο την αειφορική διαχείριση του νερού τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Προς ενημέρωσή σας, επισυνάπτεται το πρόγραμμα και οι προσκεκλημένοι ομιλητές της εκδήλωσης.